De Stichting

Stichting Netwerk STOOM is een stichting zonder winstoogmerk met als doel om de overheidsontwikkelcyclus en de bijbehorende instrumenten up-to-date te houden ten behoeve van de kwaliteit van de Nederlandse overheid. Daar horen ook opleiding, training en het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaring bij.

De stichting heeft bestuursleden, ambassadeurs en samenwerkingspartners die de toepassing van de OO-cyclus mede uitdragen. Het netwerk zelf bestaat uit leden vanuit overheid en bedrijfsleven met een brede achtergrond van onderzoek, audit en organisatie-ontwikkeling. Zowel personen als organisaties kunnen lid worden.

De stichting is in het voorjaar van 2016 opgericht door Helga Witjes en Peter Ritzen. Zij stonden beide  indertijd aan de wieg van het ‘Kwaliteitsontwikkelmodel’, zoals de cyclus indertijd werd genoemd. Het bestuur van STOOM bestaat op dit moment uit acht leden. De stichting heeft geen winstoogmerk en de bestuursleden zijn onbezoldigd.

Bestuur netwerk STOOM

Op de foto het bestuur van stichting Netwerk STOOM, met van links naar rechts: Rachel de Kort, Amber van Suijlekom, Coen  Nuijten, Peter Ritzen (secretaris), Esther Klaassen, Theo Hupse en Helga Witjes (voorzitter).  Niet op de foto: Mariël de Vries (penningmeester).