Boekje bestellen

Een gloednieuwe uitgave van Netwerk STOOM: “Overheidsontwikkelcyclus, van positiebepaling naar ontwikkeling en resultaat”.

Bestel hem nu voor €39,50 exclusief verzendkosten. Voor een (persoonlijk) digitaal boekje betaal je €25 (korting als je lid bent of als je meer dan 5 exemplaren bestelt).

 

Twitter
LinkedIn
Email

Deze uitgave

Deze uitgave van Stichting Netwerk STOOM is een vervolg op de eerdere uitgave van de Bestuursacademie Nederland ‘Overheidsontwikkelmodel: Inhoud en Positiebepaling van het model’ uit 2014.

Leden en bestuur van het netwerk STOOM hebben hun ervaringen met het Overheidsontwikkelmodel van de afgelopen jaren met elkaar gedeeld en de gezamenlijke inzichten verwerkt in deze uitgave.

De belangrijkste verschillen met de vorige uitgave:

  • Het model is ‘gekanteld’: Resultaten staan nu centraal. Niet de organisatiegebieden, maar de resultaatvelden van een organisatie vormen het uitgangspunt voor een analyse (positiebepaling) van de organisatie. Heeft de organisatie goed verwoord wat ze wil bereiken? Bereikt ze dat ook daadwerkelijk en kan ze dat ook aantonen?
  • Ontwikkelmodel wordt ‘Ontwikkelcyclus’. Hiermee doen we meer recht aan het feit dat voor ontwikkeling een actieve houding en een cyclische aanpak nodig zijn. Het accent komt daarmee dus sterker op het toekomstperspectief van de organisatie te liggen.
  • E-learningmodules en andere digitale instrumenten ondersteunen de toepassing van de cyclus.

Sneak preview